Nůžky na větve, které vám pomohou zkrotit zarostlé stromy

Stromy se rozrůstají neuvěřitelně rychle a pokud nemáte po ruce nůžky na větve, vaše zahrada může během pár měsíců připomínat prales. Nůžky na větve patří mezi nejzákladnější nářadí všech zahrádkářů. Stále však existují tisíce zahrádkářů, pracujících na své zahrádce s imitací zahradních nůžek na větve. Jak jinak nazvat výrobek, který se vám během pár týdnů doslova rozpadá pod rukama?

I tenké větve působí při jejich stříhání protitlakem. Nůžky na větve musí být vyrobeny z odolných materiálů, s důrazem na spoje. Velmi důležité je také ostří nůžek, značkové materiály se netupí a vydrží spoustu let. Nekvalitní nůžky na větve špatně stříhají, proto si vyberte takové, které větvičky přestřihnou ihned na první pokus. Vyvarujte se čínskému nářadí „za babku“. Vaše ruce vám budou vděčné. Kvalitní nůžky na větve jim nezpůsobí otlaky, puchýře a bolestivost dlaní, prstů i zápěstí.

Vlastníte nůžky na větve, které se ohýbají a jejichž protilehlé čepele nedoléhají k sobě? S takovými jen stěží něco ustřihnete. Vyměňte je např. za nůžky Fiskars nebo Wolf. Už při prvním pohledu na jejich robustní konstrukci Vám bude jasné, že tyhle profi nůžky na větve vydrží mnohem víc, než vaše staré levné nůžky z tržnice. Na nářadí se šetřit nevyplácí. S koupí kvalitního nářadí získáte více času, práce vám totiž půjde mnohem rychleji.


Leave a Reply