Juventus Turín váľa

Je postrachom všetkých klubov, ktoré s ním mali kedy čo k dočinenia. Ich tradičné čiernobiele dresy by si chcel obliecť každý. O kom že je reč? O najobávanejším FC Juventus Turín.

Klubová história

Píše sa rok 1897 a mladá partia študentov zakladá len tak pre srandu futbalový mančaft. Bez toho, aby tušili, čo tým do budúcnosti spôsobí, hrajú si veselo okresné ligu a postupne sa stávajú postrachom miestneho okolia. O dva roky neskôr si dajú meno juventus italy a navlečú tradičné vtedajší ružový dres.

Čiernobiele dresy, ako ich poznáme dnes, vymenili hráči kvôli nedopatrenia pri zadávaní objednávky pre Anglicko. Od tej doby v nich hrajú a zrejme už budú hrať navždy.

V roku 1923 klub odkupuje a pod svoje krídla si berie automobilka Fiat na čele s Agneliovými.

Získané tituly

Za celé pôsobenie tohto futbalu Juventus získajú hráči celkom 72 titulov, z ktorých prvý už v roku 1905. Majstrami Talianska sa stali v histórii už 29x, Vice-Majstrami Taliansko 20x, Taliansky pohár získali celkom 9x a mimo iného vyhrali dvakrát Ligu majstrov UEFA a Pohár UEFA.

Tento rok si juventus turín pripísal ďalší pohár od korupčnej aféry z roku 2006, ktorú zohrali o zostup do druhej ligy.

Významní hráči

Klub každým rokom produkuje nespočetné množstvo skvelých hráčov, ktorí získavajú uplatnenie aj inde po svete. Medzi špičky fotbalu juventus sa dostali hráči ako brankár Dino Zoff, útočníci Rettegy, Rossi, Gentile, Alessandro Del Piero (1993) alebo Zinedine Zidane (1998). Medzi trénerskej špičky sa zapísala legenda Trapattoni.

Momentálne sa klub pripravuje na očakávanej zápas s Atlantou Bergamo, Ktorý sa odohrá 13. 5. 2012 o 15:00 hod sázkové kancelárie ako obyčajný tipujem výhru domácich.

Leave a Reply